KARABÜK / SAFRANBOLU - Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sıkça Sorulan Sorular

Ara

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı'nın amacı nedir?

Turizm ve otel işletmeciliği programı, mesleki eğitim almış nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Program çerçevesinde, turizm sektörü ile sürekli olarak işbirliği ve içinde olmak, turizm sektöründeki yenilikleri sürekli olarak incelemek, bu konudaki gelişmeleri öğrencilerle paylaşmak ana hedefimizdir.

Ara

NEDEN TURİZM ve OTELCİLİK OKUMALIYIM?

Son 15 yılda turizm potansiyeli açısından ülkemiz yükselen bir trend izlemektedir. Başta Antalya , ikinci sırada da İstanbul olmak üzere gelen turist sayısı 45 Milyon’ a yaklaşmakta, bu artışın da milli gelire katkısı  35 Milyar $’a ulaşmaktadır.

Turist sayısının artışıyla beraber başta İstanbul, Antalya, Bodrum ve Çeşme gibi turistik bölgelerimize  yatırımcılar  tarafından birçok yatırım yapılmaktadır.

Her geçen gün artan otel ve işletme sayısı itibariyle önümüzdeki yıllarda gerekli olacak en büyük ihtiyaç KALİFİYE personel ihtiyacı olacaktır. Geleceğin meslekleri arasında sayılan Turizm İşletmeciliğini öğrencilerimizin lise itibari ile okumaya başlaması, deneyim edinme ve yükselme şanslarını arttıracaktır.

Ara

YABANCI DİLİME GÜVENMİYORUM, YİNE DE OKULUNUZA GELEBİLİR MİYİM?

Tek kelime İngilizce bilmiyor olsanız bile en temelden başlayıp size okuma, yazma ve konuşmayı öğretiyoruz.Ayrıca öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda ikinci bir yabancı dil eğitiminide veriyoruz.

Ara

TURİZM OKUMAK İSTİYORUM AMA HANGİ ALANI SEÇMEM GEREKTİĞİNİ BİLMİYORUM, NE YAPMAM GEREKİR?

9. Sınıf boyunca meslek ve dalları ile ilgili sizi bilgilendirmekteyiz. Bu doğrultuda seçimlerinizi yapabilmektesiniz. 10. Sınıfın ilk dönemi sona erene kadar da alan değişimi yapma şansına sahipsiniz.

Ara

STAJ DÖNEMİ İLE İLGİLİ BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?

En iyi otellere, acentalara veya restoranlara  kabul edilebilmeniz için size gerekli donanımı okulda vermekteyiz. Bu sebeple öğrencilerimiz için staj dönemi çok keyifli geçmektedir.

Staj dönemi 10. ve 11. Sınıflarda yıllık çalışma takviminde belirlenecek tarihlere göre Mayıs ayı  ile Eylül ayı sonuna kadar staj yapılmaktadır. Staj boyunca haftanın 1 günü haftalık izin kullanma hakkınız olacak.  Ay sonunda işletme tarafından stajyer maaşı verilecektir. Staj dönemi içinde  de okulunuz tarafından rehberlik ve takip amaçlı teftiş edileceksiniz.

Ara

GELECEKTE HANGİ MESLEKLERİ YAPABİLİRİM?

Otel Yönetimi, Seyahat Acentacılığı, Rehberlik, Aşçılık, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Restoran Yönetimi, Satış Pazarlama, Hosteslik, Animatörlük, Ulaşım Sektörü gibi alanlarda kendinizi geliştirebilirsiniz.